Otvoritev prodajne razstave izdelkov naših uporabnikov v Galeriji Niko Ignjatič Celje

  • -

Otvoritev prodajne razstave izdelkov naših uporabnikov v Galeriji Niko Ignjatič Celje

V četrtek, 17. 10. 2019 se je v celjski galeriji Niko Ignjatič, ki se nahaja Na okopih 2b, pričela prodajna razstava izdelkov uporabnikov Centa za varstvo in delo Golovec. Otvoritev je minila v sproščenem vzdušju in so jo popestrili nastopi uporabnikov, razstava pa bo na ogled mesec dni.

Uradne ure galerije: torek – petek 13.00 – 19.00; sobota – 10.00 – 12.00; nedelja, ponedeljek, praznik – zaprto; ; Ogledi izven uradnih ur po dogovoru: Jernej Štefanič 070 882 443


  • -

Na Svetovne igre v Abu Dhabi dva tekmovalca in dva trenerja

 

V mesecu marcu 2019 bodo slovenske barve na Svetovnih igrah Specialne olimpijade v Abu Dhabiju  zastopali tudi člani Specialne olimpijade CVD Golovec. Luka Gračner, Sebastjan Ratej kot tekmovalca in Toni Cestnik kot trener v košarki ter Miro Dokl kot trener kolesarstva.

/www.abudhabi2019.org/      /www.specialna-olimpiada.si/

Celotni ekipi želimo veliko uspehov in udobno potovanje!

 

 

 


  • -

Otvoritev prizidka na Bivalni enoti Hudinja 1

V sredo, 4. 10. 2017, smo imele vse enote dan odprtih vrat. Le enota Radeče je organizirala dan odprtih vrat v četrtek, 5. 10. 2017.

Ta dan je bil prav poseben za Bivalno enoto Hudinja 1, saj smo imeli otvoritev novega prizidka. Veselili smo se skupaj z drugimi uporabniki in sicer iz BEH 2, Golovca, Radeč in Ostrožnega. Obiskalo nas je nekaj staršev in tudi bližnjih sosedov. Z govorom je program pričela ga. direktorica, sledila sta nastopa Elze Ledinek in Kristjana Cugmajstra. Nato so uporabnice ob pomoči go. direktorice prerezale trak. V hiši nas je čakalo prijetno presenečenje, čarodej, g. Jani Jošovec. Pritegnil je našo pozornost in nas zelo zabaval. Obiskovalcem smo pokazali hišo in poskrbeli za pogostitev. Za konec je sledila glasba v živo. Pel je sosed, g. Antonio Čemažar. Zelo smo bili veseli, da sta gospoda bila pripravljena priti prostovoljno, brez honorarja.

Preživeli smo prijetno popoldne v dobri družbi. Dan nam bo ostal v lepem spominu. Bili smo veseli, da smo lahko obiskovalcem razkazali tako lepo bivalno enoto.

 

Pripravila: Petra Cestnik


  • -

Irena Petre dvakrat zlata, Aljoz Senica srebrn – BRAVO!

 

Domov s 23 medaljami!

V Avstriji so se zaključile Zimske svetovne igre specialnih olimpijcev, ki so bile za slovensko 18-
člansko odpravo izredno uspešne!
Slovenska ekipa se domov vrača s kar 23 medaljami – osvojili so 9 zlatih, 8 srebrnih in 6 bronastih medalj!

Uporabnika CVD Golovec Celje Irena Petre in Alojz Senica sta osvojila 3
medalje. Irena je bila zlata v teku na smučeh na 500 m in v štafeti 4 x 1 km ter četrta v teku na 1 km.  Alojz je tekmoval v alpskem smučanju in je bil srebrn v veleslalomu in četrti v slalomu. ČESTITKE!

Naš zavod sta na igrah uspešno zastopala tudi tudi trenerja Marko Lovše (alpsko smučanje) in Iztok Šekoranja (tek na smučeh), ki sta pripomogla pri velikemu številu medalj naših športnikov.

Ponosni smo na vas!

 


  • -

Alojz, Irena, Marko in Iztok na Svetovnih igrah v Schladmingu

 

Slovenska ekipa, ki nas bo letos zastopala na svetovnih olimpijskih igrah Specialne olimpiade, je v gostujoči Avstriji doživela prečudovit sprejem. Naš zavod zastopajo Irena Petre, Alojz Senica, Marko Lovše in Iztok Šekoranja.

Vir: Facebook/Specialci
Prijazni in nadvse velikodušni domačini so se za celoten ”host town” program izredno potrudili. Takoj ob prihodu v Gradec so nas pogostili z odličnim kosilom, sledil je ogled čokoladnice Zotter. Njihova zgodba se je začela že v 90-ih letih prejšnjega stoletja. Vse do danes je na voljo že več kot 400 različnih okusov. Kot se seveda za ogled čokoladice spodobi, smo lahko po mili volji degustirali raznovrstne čokoladne specialitete in si tako nabrali dovolj energije za prihajajoče igre.

Naslednji dan je sledil ogled drugega največjega avstrijskega mesta, Gradz. Grad Eggenberg je brez dvoma najlepša palača v Gradcu. Sledil je še ogled ostalih znamenitosti, ki jih v tem mestu ne manjka. Pred odhodom v Ramsau in Schladming pa so se od nas s pevskim nastopom in druženjem poslovili učenci njihove lokalne osnovne šole. Za nami je nepozaben uvod v svetovne igre specialne – olimpiade.

Spremljaj na:

http://www.austria2017.org/en/

https://sl-si.facebook.com/specialci/

 

 

 

 

 


  • -

Uporabniki Centra za varstvo in delo Golovec so obiskali predsednika republike Boruta Pahorja in si ogledali Predsedniško palačo

Predsednik republike Borut Pahor je v četrtek, 9. 3. 2017 sprejel uporabnike Centra za varstvo in delo Golovec, ki so se predstavili z avtorskim plesnim nastopom ob skladbi skupine Celtic Woman “Dvigni me (You raise me up)”.

 

 

Predsednik republike se je lani novembra udeležil slovesnosti ob 30. obletnici CVD Golovec ter uporabnike povabil na ogled Predsedniške palače. V zahvalnem pismu predsedniku republike je Brigita Šoster, direktorica centra, zapisala: “Hvala za povabilo v vašo palačo. Ne glede na to, ali je bila to premišljena poteza ali vaš spontani odziv, držimo vas za besedo. Ne morete si predstavljati, kako veličastno darilo ste dali našim uporabnikom, koliko jim vaše vabilo pomeni in tudi ne, kaj ste mi nakopali. Mi pridemo.”

Predsednik republike je izpolnil obljubo in uporabniki centra so obiskali Predsedniško palačo ob pomoči turistične agencije Boom, ki je podarila prevoz za obisk. Ogledali so si vse prostore v palači, se srečali s predsednikom in zaplesali v veliki dvorani. Polni ponosa in lepih vtisov po ogledu palače in srečanju s predsednikom so si uporabniki ogledali še Ljubljano, na poti nazaj pa so skupino pogostili v gostišču Grof na Vranskem, kjer so vsakemu podarili napitek.

 

 

https://twitter.com/BorutPahor/status/839809875844661250

http://www.up-rs.si/up-rs/uprs.nsf/objave/2A7F8C0B993F694FC12580DE00466B22?OpenDocument


  • -

  • -

Vabilo na slovestnost ob 30. letnici delovanja

Vljudno vas vabimo na slovestnost ob 30. letnici delovanja Centra za varstvo in delo Golovec, ki bo v petek 18. novembra 2016 ob 17 uri v dvorani Narodnega doma Knežjega mesta.